PROTESTI! ZA VODU - svima i odmah!


VODOODBRANA SARAJEVA! poziva na proteste!

Utorak, 17. oktobar 2017. godine
Pred Vladom Kantona, od 15:00 do 16:30

Od kada je počela kampanja Vodoodbrana Sarajeva! ispisali smo stranice i stranice o vodi koje nema i često su rasprave završavale zaključkom da se mora na ulice. Neki su rekli i zašto – koliko za samu vodu, toliko i za naše dostojanstvo.
Kao organizatori kampanje zato smo odlučili da učinimo i taj korak. Mi ćemo kao grupa preuzeti na sebe organizaciju protesta. Ali odgovornost za izlazak tog dana - samo svako od nas pojedinačno može preuzeti.

Šta hoćemo od vlasti?
- Hoćemo odgovore: ZAŠTO se voda i dalje isključuje i od čega zavisi obustava redukcija.
Jesu li iscrpljeni rezervoari, je li do kvarova, šta se krije od nas?

- Hoćemo da znamo ŠTA su vlasti uradile da prestanu isključenja.
Tri sedmice od hitne sjednice Skupštine, stanje sve gore. Hoćemo da čujemo šta se radi. Bez friziranja, bez umanjivanja problema, bez omalovažavanja nas i poteškoća koje trpimo.

- Hoćemo višestruka svakodnevna TESTIRANJA VODE i svakodnevno objavljivanje POTPUNIH REZULTATA.

- Hoćemo da se OBEZBIJEDI VODA domovima zdravlja, Hitnoj pomoći, bolnicama, školama, vrtićima i penzionerskim domovima i drugim sličnim ustanovama.
Ako ima non-stop vode za tržne centre, mora je biti i za vitalne ustanove grada.

- Hoćemo za svaki dio grada, za svaku ulicu PRECIZNU I UTEMELJENU INFORMACIJU šta se radi i kada će prestati isključenja.

Moraju se znati rokovi i ko preuzima punu odgovornost za realizaciju.
Ali prije svega:
HOĆEMO ČISTU VODU ZA PIĆE, 24 SATA DNEVNO, SVAKI DAN, ZA SVE!

- Ima vode u Hadžićima, ima vode koju crpe privatne firme za svoj profit a da plaćaju nedovoljno ili nikako, ima vode na izvorištima privatnih koncesionara.

Obećanja smo se nadobijali za naredne tri generacije. Kojekakvih sumnjivih menadžera, nazovi-stručnjaka i konsultanata je prodefilovalo pred nama - za cijelu jednu vojsku. Strategije i studije i vizije i mjere – ni broja im se ne zna. Naši životi svakodnevno trpe sve više i sa svakim isključenjem raste rizik od zaraza, infekcija i teških trovanja koje mogu koštati života. Jedino čega ima sve manje je – VODA.
Izađimo - nemamo šta izgubiti.

VODA – ODMAH!

13/10/2017