"Brižna" Skupština Kantona Sarajevo

"U 2015. je registrovano oko 70% više slučajeva zaraznog proljeva u Kantonu Sarajevo u odnosu na 2014.", objavljeno je u "Studiji o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u Kantonu Sarajevo u 2015. godini.

Umjesto temeljite analize uzroka ovolikog porasta oboljelih, gdje je jedan od mogućih puteva prenosa zaraze i voda za piće, u Studiji se tek konstatuje da je to pokazatelj "loših higijensko-sanitarnih, odnosno socijalno-ekonomskih uslova življenja pojedinih skupina stanovništva."
 
Koliko je našim vlastima uopće stalo do ovakvih "sitnica" dobro ilustruje ovaj isječak iz stenograma sa sjednice Skupštine Kantona, održane 26. oktobra 2016., gdje se raspravljalo o Studiji.
 
Predsjedateljica: Molim predstavnika predlagača da podnese uvodne napomene. Izvolite uvažena ministrice Ademaj. Da, da jeste upaljen. Izvolite uvažena ministrice Ademaj.
Ministar Zilha Ademaj:
Predsjedateljica: Dovoljno je to.
Ministar Zilha Ademaj: Jel dosta? Hvala i vama.
Predsjedateljica: Vi to tako divno, selektivno... da li predstavnici radnih tijela žele riječ? Ne. Ima li pitanja?
Nema pitanja. Otvaram raspravu. Zaključujem raspravu.
 
MOLIM ZASTUPNIKE DA PRISTUPE IZJAŠNJAVANJU O STUDIJI O ZDRAVSTVENOM STANJU STANOVNIŠTVA, HIGIJENSKIM PRILIKAMA I ZDRAVSTVENOJ DJELATNOSTI U KANTONU SARAJEVO U 2015. GODINI.
 
Tko je za? Tko je protiv? Tko je suzdržan?
ZA JE GLASALO 22 ZASTUPNIKA, PROTIV ništa I SUZDRŽANO 2.
Eko akcija
24/02/2017